Компании

все компании

Ціни на нафту піднімаються, Brent $78,5 за барель

15 січня 2024 року, 13:21
Ціни на нафту піднімаються в понеділок на тлі збереження напруженості на Близькому Сході.

США в суботу завдали нового удару по Ємену у відповідь на пуск єменськими хуситами балістичної ракети по судноплавних шляхах у Червоному морі. За даними західних ЗМІ, удар було завдано по єдиній цілі - радару, який використовують хусити.

У п'ятницю Штати і Велика Британія завдали цілу серію авіаударів по військових об'єктах, що належать хуситам у Ємені.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:20 кв становить $78,49 за барель, що на $0,2 (0,26%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти подорожчали на $0,88 (1,1%), до $78,29 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні до цього часу на $0,12 (0,17%), до $72,8 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $0,66 (0,9%), до $72,68 за барель.

У п'ятницю підйом ціни Brent в якийсь момент перевищував 4%, проте до кінця сесії склав лише 1,1%. За минулий тиждень Brent подешевшала на 0,6%, WTI - на 1,5%.

Коливання ринку показують, що трейдери наразі не бачать серйозних ризиків скорочення видобутку нафти на Близькому Сході і поставок нафти з регіону через поточний конфлікт, пише Bloomberg.

Наразі ціни "не включають премію за геополітичний ризик, тому вартість Brent може піднятися вище $80 за барель, якщо конфлікт на Близькому Сході й далі наростатиме", зазначив портфельний керуючий Tortoise Capital Advisors Роб Таммел, слова якого наводить Market Watch.

"Наразі події в регіоні не впливають на обсяг пропозиції нафти на світовому ринку, - каже Воррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. - За відсутності перебоїв з поставками ситуація на нафтовому ринку залишається комфортною, незважаючи на близькосхідну напруженість".

теги: Brent, нафта



Просмотров: 167
Другие новости