Компании

все компании

Ринки акцій найбільших країн АТР не показують єдиної динаміки у понеділок

15 січня 2024 року, 12:44
Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки на торгах у понеділок, інвестори чекають важливих статданих цього тижня й оцінюють дії китайського центробанку.

Китайський індекс Shanghai Composite додає 0,2%, гонконгський Hang Seng - втрачає стільки ж.

Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) в понеділок влив у фінансову систему 995 млрд юанів ($140 млрд) у рамках програми середньострокового кредитування (MLF). Ставка за кредитами строком на рік, що видаються в рамках MLF, залишилася на рівні 2,5%, йдеться в повідомленні НБК.

Китайський ЦБ поки що не виправдовує ринкові очікування подальшого пом'якшення грошово-кредитної політики (ДКП) для підтримки економічного зростання, зазначає Trading Economics.

У середу трейдери чекають даних про динаміку ВВП КНР у четвертому кварталі минулого року, а також грудневу статистику її промвиробництва, роздрібних продажів і капвкладень.

Список лідерів падіння на торгах у Гонконзі очолюють папери Baidu Inc., що дешевшають на 10,5%.

Також помітно знижується капіталізація Sunny Optical Technology Group (-4,6%), Li Auto (-4,2%), Xinyi Solar Holdings (-4,1%), China Overseas Land & Investment (-3,2%), Sino Biopharmaceutical (-3,1%) і Country Garden Services Holdings (-2,7%).

Тим часом ринкова вартість Wuxi Biologics (Cayman) Inc. збільшується на 3,6%, CK Infrastructure Holdings - на 3,2%, China Unicom (Hong Kong) Ltd. - на 2,7%, AIA Group - на 2,4%, Orient Overseas (International) Ltd. - на 2,3%.

Японський Nikkei 225 зростає на 1% після оновлення в п'ятницю максимуму з 1990 року. Ринок підтримують слабка єна й ультрам'яка ДКП Банку Японії, пише Trading Economics.

Найактивніше в складі індексу додають у вартості акції Kawasaki Kisen Kaisha (+9,5%). Папери Daiwa Securities дорожчають на 5,7%, Nomura Holdings - на 5,2%, Mitsui O.S.K. Lines - на 4,5%, Isetan Mitsukoshi Holdings - на 4,3%, Nippon Yusen - на 4,1%.

Зі свого боку капіталізація Shiseido скорочується на 2,4%, CyberAgent - на 1,8%, NEXON - на 1,7%, Hino Motors - на 1,4%, Kyowa Kirin - на 1,3%, Keio - на 1,1%.

У п'ятницю стануть відомі офіційні дані про динаміку споживчих цін у Японії за грудень.

Південнокорейський індекс Kospi знижується на 0,3%.

Котирування акцій Posco опускаються на 1,7%.

Ціна паперів Samsung Electronics і Korean Air Lines тим часом підвищується на 0,4%, Hyundai Motor - на 0,7%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 втратив менше 0,1%.

Акції BHP подешевшали на 1,1%, Rio Tinto - на 0,6%.

теги: АТР, акція



Просмотров: 171
Другие новости