Компании

все компании

Понад 70% виділених Україні грошей залишилися в США - Зеленський

12 січня 2024 року, 15:49
Понад 70% виділених Україні США грошей залишилися в США, сказав на пресконференції в Ризі в четвер президент України Володимир Зеленський.

"Понад 70% залишилися у США. І це знають люди, які нам допомагали. Зброя не безкоштовна, і ці гроші отримували підприємства США", - сказав він.

Зеленському поставили запитання про його ставлення до заяви одного з потенційних кандидатів у президенти Рона де Сантіса, який припустив, що гроші американських платників податків ішли на пенсії українцям.

"Де Сантіс може змінити позицію і давати мільйони на наших військових. Вони і такі як він відмовилися допомагати нашим військовим зарплатою і сказали, що це питання тільки України", - зазначив Зеленський.

"Можна говорити, що ми разом захищаємо демократію, а потім казати, що на військових дати гроші ми не можемо, тому що ми країна НАТО, ми не можемо підтримувати війну", - сказав він.

"Де Сантіс - людина молода і він, мабуть, не розуміє, що означає підтримувати пенсіонерів під час війни. Коли де Сантіс буде пенсіонером, а ми переможемо в цій війні, я йому з вдячністю допоможу за те, що США допомагали нашим пенсіонерам", -- додав Зеленський.




Просмотров: 153
Другие новости