Компании

все компании

Нафта продовжує дорожчати, Brent біля $78,8 за барель

12 січня 2024 року, 12:27
Ціни на нафту активно піднімаються вранці в п'ятницю через ескалацію напруженості на Близькому Сході.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:12 кв становила $78,78 за барель, що на $1,36 (1,76%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти зросли в ціні на $0,61 (0,8%), до $77,41 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на $1,34 (1,86%) і становили $73,36 за барель. За підсумками минулої сесії вони подорожчали на $0,65 (0,9%), до $72,02 за барель.

Нафта марки WTI не опускається нижче рівня довгострокової підтримки, що проходить біля позначки в $70 за барель, з початку 2024 року, зазначає редактор Sevens Report Research Тайлер Річі.

"Основна причина - геополітична невизначеність навколо конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, що розширюється, а також пов'язані з ним атаки хуситів, яких підтримує Іран, на кораблі в Червоному морі", - додав він.

Як повідомлялося, єменські хусити раніше цього тижня провели масштабну атаку на кораблі дронамі та ракетами. Американські військові відбили атаку, проте транспортні компанії, як і раніше, побоюються направляти свої судна через Червоне море з міркувань безпеки.

У відповідь військові США і союзників завдали серію ударів по хуситах на території Ємену.

"Сьогодні за моєю вказівкою збройні сили США спільно зі Сполученим Королівством і за підтримки Австралії, Бахрейну, Канади та Нідерландів успішно завдали ударів по низці об'єктів у Ємені, які використовують повстанці-хусити для створення загрози свободі судноплавства на одному з найважливіших водних шляхів у світі", - ідеться в заяві Байдена, опублікованій Білим домом.

Він зазначив, що удари США є "прямою відповіддю на безпрецедентні напади хуситів на міжнародні морські судна в Червоному морі".

теги: Brent, нафта



Просмотров: 174
Другие новости