Компании

все компании

Інфляція у Франції прискорилася до 4,1%

12 січня 2024 року, 14:17
Споживчі ціни у Франції, гармонізовані зі стандартами Європейського союзу, в грудні збільшилися на 4,1% в річному вираженні, за остаточними даними Національного статистичного управління Insee.

Таким чином, темпи інфляції прискорилися порівняно з 3,9% у листопаді і збіглися як з попередніми даними, так і з середнім прогнозом аналітиків, опитаних Trading Economics.

Листопадова інфляція була мінімальною з січня 2022 року.

Споживчі ціни в грудні збільшилися на 0,1% у помісячному порівнянні, як і очікувалося. У листопаді вони знизилися на 0,2%.

Споживчі ціни, розраховані за французькими стандартами, у грудні зросли на 3,7% у річному вираженні та на 0,1% відносно листопада. Обидва показники також збіглися з попередньою оцінкою і з консенсус-прогнозом.

Зростання цін на енергоносії в грудні прискорилося до 5,7% з 3,1% у листопаді, на послуги - до 3,1% з 2,8%. Водночас підйом цін на промислові товари сповільнився до 1,4% з 1,9%, на продукти харчування - до 7,2% з 7,7%.

Тим часом споживчі витрати у Франції в листопаді підвищилися на 0,7% відносно попереднього місяця. Експерти очікували зниження показника на 0,1%.

Витрати французів на електроенергію збільшилися на 1,4%, на промтовари - на 1%, на продукти харчування - залишилися на рівні жовтня.




Просмотров: 167
Другие новости