Компании

все компании

"Укргідроенерго" готує позови до РФ за зруйновану інфраструктуру

11 січня 2024 року, 15:29
ПрАТ "Укргідроенерго" розпочало роботу з двома юридичними компаніями для розробки стратегії подачі судових позовів та арбітражу з метою притягнення до відповідальності Російської Федерації за цілеспрямовані атаки на інфраструктуру й активи компанії, включно зі знищенням Каховської ГЕС, а також відшкодування завданих збитків.

Згідно з повідомленням на сайті компанії в середу, відбір компаній відбувся за допомогою Pro Bono Платформи Секретаріату Енергетичного Співтовариства (Energy Community). Дві компанії спільно зобов'язалися надати 375 годин юридичної роботи безоплатно.

"Energy Community та "Укргідроенерго" співпрацюють для координації стратегічного та юридичного супроводу позовів компанії проти Росії щодо відшкодування інфраструктурної та комерційної шкоди, спричиненої військовим вторгненням до України", - наголошується в повідомленні.

У компанії нагадали, що від початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року російська армія атакувала об'єкти "Укргідроенерго" більше ніж 50 разів, що призвело до втрати близько 2,5 тис. МВт потужностей.




Просмотров: 165
Другие новости