Компании

все компании

Американська Walmart розширює доставку дронами

11 січня 2024 року, 10:00
Американська Walmart Inc., найбільша в країні компанія роздрібної торгівлі, цього року планує зробити доставку дронами доступною ще 1,8 млн домогосподарств в агломерації Даллас - Форт-Верт, повідомляє Associated Press із посиланням на заяву компанії під час виставки CES у Лас-Вегасі.

Розширення охоплення відображає зростання попиту та ефективності такої доставки, зазначає керівництво Walmart.

Загалом дрони компанії вже доставили 20 тис. замовлень у семи штатах.

Крім того, Walmart анонсувала пошуковий інструмент на основі генеративного (створює контент і використовується, наприклад, у ChatGPT - ІФ-У) штучного інтелекту (ШІ) для користувачів пристроїв на базі iOS, який може рекомендувати продукцію, виходячи із пошукових запитів. Наприклад, він зможе підібрати товари для перегляду фінального матчу за титул чемпіона США з американського футболу (так званого Супербоула), пише MarketWatch.

Компанія також представила сервіс підписки InHome Replenishment, який надасть змогу дозамовляти швидкопсувні продукти додому з урахуванням вподобань покупців, що виявляються за рахунок ШІ.

Тим часом у дрібнооптовій мережі Sam's Club, що належить Walmart, впроваджується технологія розпізнавання товарів у кошику за допомогою камер і штучного інтелекту, завдяки якій відвідувачам не доведеться чекати в черзі для перевірки чеків перед виходом з магазину. За словами глави Sam's Club Кріса Ніколаса, таке рішення доступне вже в десяти точках продажу.


По материалам: Associated Press


теги: Walmart, дрон



Просмотров: 158
Другие новости