Компании

все компании

У Республіці Корея ухвалили закон про заборону розведення, забою і торгівлі собачим м'ясом

10 січня 2024 року, 12:37

У Республіці Корея Національна Асамблея ухвалила закон про абсолютну заборону розведення, забою і торгівлі собачим м'ясом. Згідно з інформацією, опублікованою агентством "Ренхап", це рішення отримало підтримку 208 депутатів, за відсутності голосів проти і з двома утрималися.

Передбачається, що новий закон набуде повної чинності 2027 року, після трирічного перехідного періоду. Особи, які порушують цю заборону, підлягають штрафу до 30 мільйонів вон ($22 768) або двом чи трьом рокам ув'язнення. Однак вживання собачого м'яса в їжу не буде піддаватися покаранню.

Закон також надає підтримку професіоналам, які займаються розведенням собак для цієї мети, в процесі переорієнтації свого бізнесу. Це включає підтримку робочих місць і надання субсидій. Усі компанії цієї галузі зобов'язані представити місцевій владі план зі зміни джерел доходу, якщо вони мають намір продовжити свою діяльність.

Згідно з даними уряду, у країні діє приблизно 1150 ферм із розведення собак, 34 зареєстрованих місця для забою, 219 компаній-розповсюджувачів собачого м'яса і близько 1600 ресторанів, що включають цю страву у своє меню.

Цей законопроєкт отримав підтримку як від правлячої партії "Сила народу", так і від головної опозиційної партії "Демократична". Агентство зазначає, що заборона на вживання собачого м'яса в їжу була однією з передвиборчих обіцянок президента Юн Сок Йоля, який активно підтримував цю ініціативу разом із першою леді Кім Кон Хі, у яких у домі мешкають чотири собаки і три кішки.

ЗМІ також зазначають, що за останні десятиліття інтерес до собачого м'яса в Південній Кореї значно знизився, особливо серед молоді, під впливом активної роботи організацій із захисту прав тварин. Опитування показують, що зростає кількість громадян, які виступають за повне усунення цієї традиції. Незважаючи на це, все ще 20-25% опитаних підтримують збереження цієї практики, навіть якщо самі не вживають собаче м'ясо в їжу. Наприклад, опитування інституту Gallup, проведене 2023 року, показало, що за останній рік собаче м'ясо вживали лише 8% корейців, тоді як 2015 року цей відсоток становив 27%.


По материалам: агентство "Ренхап"





Просмотров: 173
Другие новости