Компании

все компании

Системи ППО - це те, чого не вистачає номер один - Зеленський

10 січня 2024 року, 16:42
Президент України Володимир Зеленський заявив, що системи ППО - це "те, чого не вистачає номер один".

"Система ППО - це те, чого не вистачає номер один. Боротьба проти дронів. Я радий, що у нас є договори з Литвою і з багатьма іншими партнерами теж. Виробництво своїх дронів, не буду зараз говорити про кількість, але ми нарощуємо і своє вітчизняне виробництво", - сказав він на прес-конференції у Вільнюсі в середу.

"Ми розуміємо, що у світі дефіцит зброї, зброї не вистачає для нас, зброї не вистачає для всього світу, і порожні склади, і багато викликів для оборони багатьох країн світу. І тому ми зацікавлені в копродукції, ми розпочали цю роботу з партнерами зі США, з багатьма компаніями, продовжили цю роботу з європейськими партнерами, ми будемо це робити постійно, не чекати, поки весь дефіцит сам собою закриється", - сказав Зеленський.

Зі свого боку, президент Литви Гітанас Науседа відзначив підписання з Україною договорів у військовій сфері.

"Я думаю, що це цей шлях, яким ми повинні піти, тому що ми бачимо, що на ринку зброї багато, досить багато грошей, але дуже мало, власне, виробничих можливостей, щоб можна було виготовити продукт", - сказав литовський лідер.

Ось чому, зазначив Науседа, "потрібно розкривати промисловий, військовий потенціали і Литві, і Україні, і Європейському Союзу".




Просмотров: 203
Другие новости