Компании

все компании

Ринки акцій найбільших країн АТР знижуються, за винятком Японії

10 січня 2024 року, 12:44
Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному знижуються в середу, інвестори чекають і оцінюють статдані.

Китайський індекс Shanghai Composite втрачає 0,5%, гонконгський Hang Seng - 0,7%.

У п'ятницю опублікують грудневі дані про споживчу та виробничу інфляцію в Китаї, у суботу - про його зовнішньоторговельний баланс.

Інвестори продовжують чекати заходів грошово-кредитної підтримки від Народного банку Китаю (НБК, центробанк країни), зокрема можливого зниження резервних вимог для стимулювання кредитування, пише Trading Economics. Ринки вважають, що китайська влада цього року продовжить пом'якшення політики на тлі дефляції та невпевненого відновлення економіки.

Список лідерів падіння на торгах у Гонконзі очолюють папери Budweiser Brewing Co. APAC Ltd., що дешевшають на 3,5%.

Також помітно знижується капіталізація Wharf Real Estate Investment (-2,9%), Tingyi (Cayman Islands) Holding Corp. (-2,4%), Hengan International Group Co. Ltd. (-2,1%), Semiconductor Manufacturing International Corp., Li Auto, China Life Insurance Co. (-1,7% у всіх трьох), AIA Group (-1,6%) і Xiaomi (-1,5%).

Тим часом ринкова вартість Haidilao International Holding збільшується на 8,1%, Wuxi Biologics (Cayman) Inc.- на 4,7%, Xinyi Solar Holdings - на 3%, Hansoh Pharmaceutical Group і Shenzhou International Group Holdings - на 2,9%, Techtronic Industries - на 2,6%, Sino Biopharmaceutical - на 2,4%.

Японський Nikkei 225 зростає на 2,1%.

Середній розмір оплати праці в Японії в листопаді збільшився на 0,2% у річному вираженні після підйому на 1,5% у жовтні, згідно з офіційними даними. З урахуванням інфляції показник знизився на 3%.

Активніше за всіх у складі Nikkei додають у вартості акції Kyocera (+6,2%). Папери Olympus дорожчають на 5,6%, Daiichi Sankyo - на 5,5%, Keyence - на 4,7%, Nintendo і Trend Micro - на 4,5%, TDK - на 4,4%, Sony Group - на 4%.

Своєю чергою, капіталізація Fujitsu зменшується на 2,4%, Rakuten і Sumitomo Chemical - на 1,4%, SCREEN Holdings - на 1,2%, Resonac Holdings, Sapporo Holdings і Aozora Bank - на 1%.

Південнокорейський індекс Kospi опускається на 0,7%.

Рівень безробіття в Південній Кореї в грудні зріс до максимальних із січня 2022 року 3,3% порівняно з 2,8% місяцем раніше, повідомило в середу Національне статистичне агентство країни. Показник за весь 2023 рік становив 2,7% - мінімум від початку збору даних у 2000 році.

Котирування акцій Posco знижуються на 2%, Samsung Electronics - на 1,5%, Korean Air Lines - на 0,2%.

Ціна паперів Hyundai Motor тим часом зростає на 0,8%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 втратив 0,7%.

Зростання споживчих цін в Австралії в минулому листопаді становило мінімальні з січня 2022 року 4,3% у річному вираженні, сповільнившись порівняно з жовтневими 4,9%, йдеться в опублікованому в середу повідомленні Австралійського бюро статистики (ABS). Ринок очікував листопадову інфляцію на рівні 4,4%, за даними Trading Economics.

Ринкова вартість BHP і Rio Tinto зменшилася на 2,3%.




Просмотров: 160
Другие новости