Компании

все компании

Уряд України скасував заборону на припинення ЖКГ послуг і нарахування штрафів

9 січня 2024 року, 11:45
Уряд України скасував запроваджену на початку повномасштабної агресії заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг населенню в разі їхньої несплати або неповної оплати, а також заборону на нарахування та стягнення штрафів і пені, інфляційних нарахувань на заборгованість за несплату таких послуг.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №1405 від 29 грудня 2023 року, оприлюдненою на сайті уряду, такий мораторій зберігається лише для територій, де тривають бойові дії згідно з переліком Мінреінтеграції.

Крім того, до правил надання житлово-комунальних послуг цією постановою внесено норму про необхідність надати постачальникам комунальних послуг заяву та документальне підтвердження в електронній або паперовій формі про тимчасову відсутність у житловому приміщенні споживача та інших осіб понад 30 календарних днів. Уточнюється, що це можуть бути довідки з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби (зокрема отримані в іноземній державі), відбування покарання, виїзд за кордон.

Встановлено також, що таке підтвердження необхідно оновлювати кожні півроку.

Як повідомлялося, уряд постановою від 5 березня 2022 року запровадив заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг населенню в разі їхньої неоплати або неповної оплати, а також заборону на нарахування та стягнення штрафів і пені. Тоді термін її було встановлено до припинення або скасування воєнного стану в Україні, і вона застосовувалася з першого дня вторгнення РФ - з 24 лютого 2022 року.




Просмотров: 159
Другие новости