Компании

все компании

Intel анонсувала ШІ-чипи для автомобілів

9 січня 2024 року, 23:20
Американський виробник процесорів Intel Corp. анонсував спеціальні чипи для застосування технологій штучного інтелекту (ШІ) в автомобілях, пише Barron's.

Чипи будуть виконані за принципом "система на кристалі" (system on a chip, SOC), тобто зможуть виконувати функції цілого комп'ютера.

Першим покупцем нових мікросхем буде китайський автовиробник Zeekr, який використовуватиме їх для створення в машинах "атмосфери просунутої вітальні".

Чипи можна буде застосовувати для розгортання голосових ШІ-помічників, які, наприклад, зможуть підказати, де розташована найближча зарядна станція або кав'ярня Starbucks, заявив генеральний менеджер Intel Automotive Джек Віст, висловлювання якого наводить видання.

Крім того, чипи забезпечать можливість розмиття фону під час відеоконференцій. За словами Віста, це особливо стане в пригоді тим, хто працює на пасажирському або задньому сидінні під час руху автомобіля.

Також нова технологія допоможе виявляти випадки небезпечної поведінки тих, хто перебуває в салоні - наприклад, якщо діти на задньому сидінні не пристебнуті.

Про терміни виведення мікросхем на ринок не повідомляється.


По материалам: Barron's





Просмотров: 223
Другие новости