Компании

все компании

Ціни на нафту опускаються, Brent $77,9 за барель

8 січня 2024 року, 11:31
Ціни на нафту опускаються в понеділок після впевненого підйому в п'ятницю і за підсумками всього минулого тижня на побоюваннях, що розростання конфлікту на Близькому Сході обмежить постачання сировини на світовий ринок.

Зниженню нафтового ринку в понеділок сприяє інформація про те, що Саудівська Аравія в лютому опустить ціни на всі сорти нафти для всіх регіонів. Ціни для азіатських покупців будуть зменшені на $2 за барель, повідомила в неділю держкомпанія Saudi Aramco.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 7:10 кв становила $77,88 за барель, що на $0,88 (1,12%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У п'ятницю ці контракти подорожчали на $1,17 (1,5%), до $78,76 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні до цього часу на $0,9 (1,22%), до $72,91 за барель. За підсумками попередніх торгів вартість цих контрактів зросла на $1,62 (2,2%), до $73,81 за барель.

За минулий тиждень Brent подорожчала на 2,2%, WTI - на 3%, зазначає Market Watch.

Трейдери продовжують стежити за ситуацією в Лівії, де зупинено видобуток нафти на найбільшому в країні родовищі Аш-Шарара через акції протесту, а також за ситуацією в Червоному морі після низки атак єменських хуситів на комерційні судна.

Ці фактори продовжують підтримувати нафтовий ринок, зазначає Воррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV.

"Однак за відсутності ескалації ситуації на Близькому Сході потенціал зростання цін обмежений з огляду на доволі гарний баланс попиту та пропозиції на ринку в першому півріччі 2024 року", - каже експерт.

По материалам: MarketWatch


теги: Brent, нафта



Просмотров: 171
Другие новости