Компании

все компании

Нацбанк анулював "Глобаліс Іншуренс Солюшенс" усі ліцензії

8 січня 2024 року, 17:14
Національний банк України (НБУ) анулював ПрАТ СК "Глобаліс Іншуренс Солюшенс" (Київ) усі ліцензії на здійснення діяльності з надання фінансових послуг.

Як зазначається на сайті регулятора, рішення ухвалено у зв'язку з відмовою компанії в проведенні перевірки НБУ, а саме ненаданням страховиком документів, інформації щодо предмета перевірки.

Водночас у повідомленні наголошується, що після відкликання ліцензій фінансова установа позбавляється права здійснювати діяльність за видами страхування, зазначеними у відкликаних ліцензіях. Відкликання ліцензій не позбавляє фінансову установу від виконання своїх зобов'язань за договорами про надання фінансових послуг.

Як повідомлялося, акціонери СК "Глобаліс Іншуренс Солюшенс" на зборах у грудні 2023 року планували розглянути питання про припинення страхової діяльності без припинення товариства як юридичної особи та уповноважити гендиректора подати від імені компанії до НБУ заяву про відкликання (анулювання) всіх ліцензій із 1 січня 2024 року і заяву про вилучення відомостей із Держреєстру фінансових установ.

СК "Глобаліс Іншуренс Солюшенс" зареєстрована в березні 1997 року, спеціалізується на ризиковому страхуванні.

Як повідомлялося, у жовтні 2023 року двоє акціонерів Микола Катран, який володіє 18,01% акцій, і Антон Мірошниченко (31,504%) скоротили свої пакети в компанії до 0%. Новими акціонерами компанії стали Тарас Жарун, який став власником 12% акцій, Михайло Гордєєв - 8,915%, Таїсія Олійник - 9,533%, Сергій Алексієнко - 9,533%, Владислав Шелепков - 9,533%. За даними НКЦПФР, акціонерами компанії на другий квартал 2023 року були сім фізичних осіб.







Просмотров: 199
Другие новости