Компании

все компании

Фондові індекси АТР знижуються у понеділок

8 січня 2024 року, 14:16
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) знижуються на торгах у понеділок.

Тиск на ринки акцій чинить перегляд трейдерами прогнозів щодо темпів зниження базової відсоткової ставки Федеральною резервною системою (ФРС) після публікації сильніших, ніж очікувалося, даних по американському ринку праці за грудень.

Судячи з котирувань ф'ючерсів на рівень ставки, ймовірність її зниження Федрезервом на 25 базисних пунктів у березні оцінюють трейдери в 62% проти понад 90% наприкінці минулого року.

Біржі Японії закриті в понеділок у зв'язку зі святом (День повноліття).

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite втрачає 1,1% під час торгів, гонконгський Hang Seng - 2,1%.

Увагу трейдерів цього тижня спрямовано на дані про динаміку споживчих цін і цін виробників у Китаї за грудень, які будуть опубліковані в п'ятницю. Цього ж дня буде оприлюднено звіт про динаміку зовнішньої торгівлі в КНР за минулий місяць.

Настрій інвесторів щодо китайського ринку акцій залишається негативним, відзначають аналітики Nomura Group.

"Ми бачили низку сигналів стимулювання економіки КНР останнім часом, проте інвесторів, здається, не переконали вжиті заходи", - йдеться в огляді експертів Nomura.

Серед лідерів зниження в материковому Китаї - акції iSoftStone (-7,1%), ZTE Corp. (-4,2%), Wuliangye Yibin (-2,4%), Seres Group (-2,3%) і Kweichow Moutai (-1,2%).

У Гонконзі дешевшають акції автовиробника Zhongsheng Group (-7%), Wuxi Biologics (-5,6%), Meituan (-4,9%), JD.Com Inc. (-4,2%), Tencent Holdings (-1,9%).

Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 опустився під час торгів на 0,5%, південнокорейський Kospi - на 0,3%.

Акції Woodside Energy подешевшали на 0,4%, Rio Tinto - на 0,6%, Whitehaven Coal - подорожчали на 2%. Котирування паперів Commonwealth Bank, Macquarie Group і Woolworths Group знизилися на 0,9%, 0,8% і 0,7% відповідно.




Просмотров: 144
Другие новости