Компании

все компании

Уряд затвердив технічний регламент, який встановлює нові вимоги до екодизайну для побутових посудомийних машин

7 січня 2024 року, 16:16
«Це ще один із цілої низки регламентів, які розробляє Держенергоефективності, щоб на українському ринку було більше енергоефективної техніки і обладнання», - прокоментувала Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва.
 
Регламент, затверджений на засіданні Уряду 3 січня цього року, передбачає покращення енергетичних та екологічних характеристик побутових посудомийних машин, враховуючи оновлене законодавство в ЄС. Документ підготовлено Держенергоефективності на основі Регламенту Єврокомісії № 2019/2022 від 01.10.2019.
 
Дотримання екодизайну дозволить поступово витіснити з ринку найбільш енергоємні товари, а також ті, які мають негативний вплив на екологію.
 
Економія витрат на використанні електроенергії, довший термін експлуатації, підвищення якості продукції – усе це позитивні переваги для споживачів.
 
Вітчизняні підприємства, своєю чергою, отримають рівні конкурентні можливості з європейськими виробниками та покращать свій імідж, тримаючись сучасного курсу на «зелену» економіку.
 
Прийнятий технічний регламент набере чинності через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.




Просмотров: 199
Другие новости