Компании

все компании

В Україні спостерігається дефіцит аміачної селітри

5 січня 2024 року, 14:17
В Україні спостерігається дефіцит аміачної селітри, викликаний низькою завантаженістю заводів і вкрай слабкими обсягами імпорту, повідомило інформаційно-аналітичне агентство "Інфоіндустрія".

"У грудні 2023 року українські заводи в Черкасах і Рівному виробили лише 59 тис. тонн селітри. Заплановано було понад 70 тис. тонн, а передоплати заходять уже на лютий, тобто товар, оплачений у грудні 2023 року, аграрії та трейдери отримуватимуть у лютому 2024 року. Фактично є дефіцит селітри, спричинений низькою завантаженістю виробництва та вкрай слабкими обсягами імпорту", - пояснюється в повідомленні.

Водночас імпортери та виробники скаржаться на слабкий попит з боку аграріїв, що зумовлено скороченням обсягів експорту зерна та іншої агропродукції. Проблеми з проходженням кордону в Польщі, обстріли портів і черги на вивезення зерна, посилилася боротьбою з тіньовим ринку, що призвело до зниження цін і темпів продажу агропродукції аграріями. Відповідно, у січні аграрії опинилися без коштів на купівлю добрив, зазначили аналітики.

"У грудні та січні завжди аміачна селітра є топовим продуктом для закупівлі і це добриво для підживлення традиційне на українських полях. Сезон внесення селітри почнеться з високих цін", - прогнозують в Інфоіндустрії.




Просмотров: 220
Другие новости