Компании

все компании

Франція видворила 4,7 тис. іноземців-правопорушників

4 січня 2024 року, 17:19
Франція 2023 року видворила 4 тис. 686 іноземців, які вчинили правопорушення, повідомила в четвер газета Le Figaro з посиланням на МВС.

Видання зазначає, що ця цифра на 30% перевищує відповідний показник 2022 року, і нагадує, що два тижні тому в обстановці гострих політичних дебатів було ухвалено закон про імміграцію, що передбачає полегшення процедури видворення.

У 2022 році французька влада видворила 3 тис. 615 іноземців-правопорушників, а 2021-го - 1,8 тис.

Переважна більшість тих, кого видворяють, - чоловіки. Основні напрямки висилки правопорушників - Магриб, країни Африки на південь від Сахари та Центральна Європа.

У МВС уточнюють, що в ці списки не входять особи, видворені превентивно через радикалізацію терористичної спрямованості.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, який у четвер провів у Парижі нараду префектів, "привітав цей перший підсумок" і закликав "ще прискорити цю роботу, зокрема, за допомогою закону про імміграцію, щойно його буде опубліковано".

Текст нового закону, щодо якого до його опублікування ще має висловитися Конституційна рада, допускає, зокрема, видворення іноземців-правопорушників, які перебувають на французькій території на законних підставах.




Просмотров: 218
Другие новости