Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР знижуються в четвер

4 січня 2024 року, 11:13
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) знижуються в четвер після падіння Волл-стріт напередодні.

Основні американські індекси в середу знизилися на 0,8-1,2% на побоюваннях, що недавнє ралі на світових ринках акцій було надмірним. Негативна динаміка акцій США позначилася і на настрої азіатських інвесторів.

Крім того, інвестори оцінювали протокол засідання Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC), що завершився 13 грудня. Керівники Федрезерву вважають, що грошово-кредитна політика залишиться обмежувальною протягом певного часу, водночас прогнозують зниження відсоткової ставки поточного року, випливає з документа.

Китайський фондовий індекс Shanghai Composite опускається під час торгів на 0,77%, гонконгський Hang Seng - на 0,7%.

Як стало відомо в четвер, індекс ділової активності в секторі послуг Китаю, що розраховується Caixin Media Co. і S&P Global, у грудні зріс до 52,9 пункту з 51,5 пункту в листопаді. Індикатор перебуває вище за позначку в 50 пунктів, що відокремлює зростання активності від спаду, вже 12 місяців поспіль, а його грудневе значення стало рекордним з минулого липня.

Зведений індекс тим часом підвищився до позначки 52,6 пункту з 51,6 пункту місяцем раніше.

У Гонконзі істотне зниження демонструють акції JD Health (-2,6%), Budweiser Brewing (-2,2%), Techtronic Industries (-2%) і Alibaba Health (-1,3%).

Помітне падіння в Шанхаї показують папери Seres Group (-3,2%), Kweichow Moutai (-1,2%), Wuliangye Yibin (-1,7%), Contemporary Amperex (-3.4%) і Longi Green Energy (-2,5%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 знижується на 0,64%.

Капіталізація Tokyo Electron опускається на 5,1%, SoftBank Group - на 4%, Disco Corp. - на 6,6%, Lasertec - на 5,8%, Socionext - на 4,2%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi знизився на 0,95%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,4%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, знизилася на 0,8%, автовиробника Hyundai Motor - на 2,2%.

Акції BHP Group дешевшають на 0,4%, папери Rio Tinto - на 0,2%.




Просмотров: 168
Другие новости