Компании

все компании

Ситуацію в українському птахівництві врятували невеликі птахофабрики - Соломчук

1 січня 2024 року, 10:52
Українські аграрії відкрили 2023 року багато невеликих птахофабрик і вирівняли ситуацію з постачанням на ринок продуктів птахівництва, зокрема яєць, що дало змогу врятувати цей сектор від кризи, повідомив народний депутат від фракції Слуга народу, член парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

"Поки що кризи в птахівництві немає, як це було після знищення окупантами великих птахофабрик. Аграрії і в центральній Україні, і в західній зайнялися птахівництвом. З'явилися невеликі фабрики і ситуація стабілізувалася. Хтось розводить 10 тис. голів, хтось - 5 тис. голів. Птахівництво - це швидко відновлюваний вид бізнесу. Зараз є достатня комбікормова база. Водночас незначне подорожчання продукції можна пояснити тим, що перед святами в нас завжди зростають ціни. Це сезонний фактор", - процитував його слова офіційний веб-портал парламенту.

Депутат також підкреслив, що питання про блокування польськими перевізниками кордону з Україною залишається однією з важливих проблем для аграріїв. Комунікація з цього приводу з польською стороною відбувається не тільки на урядовому рівні.

"Члени аграрного комітету контролюють відповідне питання. Ми готуємо листи депутатам новообраного польського Сейму. Сподіваюся, що найближчим часом у нас відбудеться зустріч із ними, бажано на кордоні", - наголосив Соломчук і додав, що через блокування зазнають збитків як українські аграрії, так і польські виробники, адже сировина йде з України.




Просмотров: 170
Другие новости