Компании

все компании

Бразилія може організувати торгівлю вуглецевими сертифікатами

1 січня 2024 року, 12:50
Бразильські законодавці з метою боротьби зі зміною клімату просувають законопроект про створення в країні регульованого ринку сертифікатів на викиди парникових газів (ПГ) - так званих "вуглецевих кредитів", пише Financial Times.

Система торгівлі такими інструментами передбачає, що підприємства, які знижують обсяги викидів або сприяють видаленню вуглекислого газу з атмосфери (наприклад, за рахунок висадки дерев), зможуть продавати іншим сертифікати на право викиду тонни CO2-еквівалента.

Цей механізм покликаний стимулювати бізнес до зниження викидів. Бразильські чиновники також вважають, що він допоможе залучити іноземні інвестиції.

Схожі ринки організовані в ЄС, Китаї та Каліфорнії - там торгують квотами на викиди.

Крім того, бразильський законопроєкт не поширюється на викиди, пов'язані з розведенням сільськогосподарських тварин і необробленою сільгосппродукцією - сукупно одним із головних джерел викидів ПГ у Бразилії, попереджають екологічні активісти.

Документ має пройти попереднє голосування в нижній палаті парламенту і сенаті, після чого обидві палати мають схвалити його повторно. Тільки після цього президент країни зможе підписати закон.

За прогнозами Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce, ICC) Бразилії, ринки регульованої та добровільної торгівлі інструментами обмеження викидів до 2030 року можуть принести державі до $120 млрд.

По материалам: Financial Times





Просмотров: 217
Другие новости