Компании

все компании

Аргентина хоче вийти з БРІКС

30 грудня 2023 року, 13:23
Влада Аргентини офіційно поінформувала лідерів країн-учасниць БРІКС про рішення не вступати в це об'єднання, повідомила в п'ятницю аргентинська газета "Кларін" із посиланням на джерела в аргентинському уряді.

"В уряді надіслали листи з цією інформацією президентам кожної з країн БРІКС, щоб зробити офіційним ухвалене кілька тижнів тому рішення", - пише видання.

Пізніше президент Аргентини Хав'єр Мілей в офіційних листах, надісланих лідерам країн-членів БРІКС, підтвердив відмову країни від вступу в об'єднання.

"Деякі рішення, ухвалені попереднім урядом, переглянуть. Серед них - створення спеціалізованого підрозділу для активної участі країни в БРІКС", - йдеться в листі Мілея президенту Бразилії Луїсу Інасіу Лула да Сілві.

"На цьому етапі вступ Аргентини до БРІКС із 1 січня 2024 року як повноправного члена не видається доцільним", - додав Мілей.

Мілей, який прийшов до влади раніше цього року, ще під час передвиборчої кампанії виступив проти приєднання Аргентини до БРІКС. Наприкінці листопада Діана Мондіно, якій на той момент належало обійняти посаду глави МЗС, заявила, що "Аргентина не вступить до БРІКС", оскільки не може внести внесок для приєднання до Нового банку розвитку БРІКС.

Аргентину разом із Єгиптом, Ефіопією, Іраном, Саудівською Аравією та ОАЕ запросили приєднатися до цього об'єднання з 1 січня 2024 року.




Просмотров: 187
Другие новости