Компании

все компании

Нафта помірно піднімається, Brent біля $77,6 за барель

29 грудня 2023 року, 11:13
Ціни на нафту помірно піднімаються вранці в п'ятницю після різкого зниження за підсумками попередньої сесії.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:09 кв. становить $77,59 за барель, що на $0,44 (0,57%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти впали в ціні на $2,39 (3%), до $77,15 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу підвищилися на $0,31 (0,43%) і склали $72,08 за барель. За підсумками минулої сесії вони подешевшали на $2,34 (3,2%), до $71,77 за барель.

Основною причиною падіння цін на нафту напередодні аналітики називають зниження побоювань з приводу атак єменських хуситів на транспортні судна. Зокрема, у середу данська транспортно-логістична компанія A.P. Moeller-Maersk AS анонсувала відновлення перевезень через Червоне море після реалізації міжнародної місії із забезпечення безпеки в регіоні.

"Нафтові котирування впали на тлі підготовки глобальних транспортних гігантів до відновлення навігації в Червоному морі, незважаючи на атаки хуситських повстанців, - написав керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. - Це зважений ризик і ставка на успіх міжнародної місії із забезпечення безпеки".

Підтримку котируванням не змогли надати оприлюднені напередодні дані про запаси нафти і нафтопродуктів у США.

Комерційні запаси нафти в Штатах минулого тижня знизилися на 6,911 млн барелів, тоді як аналітики в середньому прогнозували скорочення на 2,7 млн барелів, за даними Trading Economics. Падіння запасів стало рекордним за чотири місяці.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зросли на 1,508 млн барелів. Зростання запасів у Кушингу зафіксовано за підсумками десятого тижня поспіль, чого не спостерігалося з 2016 року.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 149
Другие новости