Компании

все компании

Україна у 2023 році стала третім за величиною постачальником агропродукції в ЄС

28 грудня 2023 року, 16:40
Україна 2023 року стала третім за величиною постачальником сільгосппродукції до ЄС і збільшила за січень-вересень на 11% свою частку аграрного імпорту порівняно з 2022 роком, повідомило польське видання farmer.pl із посиланням на звіт Європейської Комісії.

"Україна залишається в трійці найбільших постачальників сільськогосподарської продукції в ЄС, згідно зі звітом Єврокомісії про міжнародну торгівлю. У період із січня до вересня поточного року Євросоюз збільшив імпорт сільгосппродукції з України на 11% порівняно з 2022 роком", - написало видання.

Згідно з повідомленням, вартість українського експорту сільгосппродукції в ЄС у період із січня до вересня 2023 року досягла EUR8,75 млрд.

"Імпорт з України показав найбільший приріст у період із січня до вересня порівняно з 2022 роком (+891 млн євро, або +11%), здебільшого за рахунок збільшення імпорту зерна", - ідеться у звіті Єврокомісії.

Найбільший стрибок цього імпорту було зафіксовано в період із січня по червень цього року. З червня імпорт залишався нижчим за рівень 2022 року, а у вересні майже повернувся до рівня 2021 року, уточнили в ЄК.

За підсумками звітного періоду Україна стала третім за величиною експортером сільгосппродукції в ЄС - після Бразилії та Великої Британії.

Водночас Україна посідає 14 місце серед одержувачів сільськогосподарської продукції з Європейського Союзу. З січня по вересень цього року Україна імпортувала продукцію з ЄС на EUR 2,5 млрд, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року, зазначив farmer.pl.




Просмотров: 1279
Другие новости