Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР показують позитивну динаміку

28 грудня 2023 року, 14:34
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в четвер показують позитивну динаміку, винятком виступає тільки ринок акцій Японії.

Японський Nikkei 225 до 7:29 кв знизився на 0,3%. На думку експертів, інвестори фіксують прибуток після істотного зростання індексу цього року - приблизно на 28%, пише Trading Economics.

Роздрібні продажі в Японії в листопаді збільшилися на 5,3% у річному вираженні, повідомило в четвер міністерство економіки, торгівлі та промисловості країни. Таким чином, темпи підвищення прискорилися з 4,1% у жовтні і перевершили середній прогноз аналітиків, що становив 5%. Зростання роздрібних продажів у країні тривало 21-й місяць поспіль.

Найсильніше зниження показують котирування акцій транспортних компаній Kawasaki Kisen Kaisha (-4,1%), Nippon Yusen K.K. (-3,4%) і Mitsui O.S.K. Lines (-3,3%), які істотно подорожчали за підсумками торгів у середу.

Крім того, дешевшають папери технологічних компаній, зокрема Advantest Corp. - на 2,2%, Tokyo Electron - на 0,5%, Renesas Electronics Corp. - на 0,2%, SoftBank Group - на 0,4%.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:34 кв збільшився на 1,4%, гонконгський Hang Seng - на 2,3%.

До числа лідерів підйому на Гонконгській фондовій біржі входять акції автодилера Zhongsheng Group, що подорожчали на 6,8%, автовиробників Geely і Li Auto - на 6,3% і 5,6% відповідно, інтернет-компанії Meituan - на 6%.

Також піднімається вартість Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, - на 0,9%, ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - на 2,1% і 4,2% відповідно, розробника ігор Netease Inc. - на 3,9%, нафтової PetroChina Co. - на 0,4%, фармацевтичної Sino Biopharmaceutical - на 4%, телекомунікаційної China Mobile - на 1,1%.

Південнокорейський індекс Kospi до 7:30 кв додав 1,2%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, практично не змінилася щодо рівня на закриття попередніх торгів.

Котирування акцій авіаперевізника Korean Air Lines піднялися на 1,3%, сталеливарної Posco - на 1%, автомобільної Hyundai Motor - на 2%.

Роздрібні продажі в Південній Кореї в листопаді зросли на 1% відносно попереднього місяця. У жовтні було зафіксовано їх зниження на 0,8%.

Промислове виробництво збільшилося на 5,3% порівняно з листопадом 2022 року і на 3,3% відносно жовтня цього року. Аналітики в середньому прогнозували підйом показників на 3% і 1% відповідно.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 підвищився на 0,7% і завершив торги на максимальній позначці за 20 місяців - з квітня 2022 року.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компанії світу BHP і Rio Tinto зросли на 0,9%, нафтових Woodside Energy і Santos - на 0,5% і 0,3% відповідно.




Просмотров: 145
Другие новости