Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР підвищуються слідом за позитивною динамікою на ринку акцій США

27 грудня 2023 року, 17:18
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу підвищуються слідом за позитивною динамікою на американському ринку акцій днем раніше, пише Trading Economics.

Сукупний прибуток великих промислових компаній Китаю в листопаді збільшився на 29,5% порівняно з тим самим місяцем попереднього року, повідомило Державне статистичне управління. Таким чином, зростання було зафіксовано за підсумками четвертого місяця поспіль. До великих ДСУ відносить промпідприємства з річною виручкою понад 20 млн юанів ($2,82 млн).

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:22 кв збільшився на 0,5%, гонконгський Hang Seng - на 1,6%.

До числа лідерів підйому на Гонконгській фондовій біржі входять акції розробника ігор Netease Inc., що подорожчали більш ніж на 10%, та інтернет-компанії Tencent - на 6,3%.

Китайський регулятор ігрової галузі цього тижня повідомив, що схвалив 105 нових онлайн-ігор і підтримує розвиток індустрії. Серед схвалених ігор - "Counter War: Future" від Tencent і "Firefly Assault" від NetEase. Ця новина продовжує позитивно впливати на акції розробників відеоігор, які наприкінці минулого тижня різко впали на інформації, що влада КНР розробляє більш жорсткі правила щодо внутрішньоігрових витрат користувачів.

Також у середу підвищується вартість паперів виробника електромобілів Li Auto - на 5,2%, Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, - на 4,1%, виробника комп'ютерів Lenovo - на 3,7%, нафтових PetroChina Co. і CNOOC - на 3,4% і 3,2% відповідно, фармацевтичної Sino Biopharmaceutical - на 3,5%, телекомунікаційної China Mobile - на 2,9%, рітейлерів Alibaba і JD.com Inc. - на 2,6% і 0,7% відповідно.

При цьому дешевшають акції чипмейкерів Semiconductor Manufacturing International Corp. і Sunny Optical Technology Group - на 2,1% і 1,6% відповідно, а також пивоварних Budweiser Brewing Co. APAC Ltd і China Resources Beer - на 1,1% і 0,8% відповідно.

Японський індекс Nikkei 225 до 7:18 КВ збільшився на 1,2%.

Локомотивом підвищення виступають акції транспортних компаній Kawasaki Kisen Kaisha (+5%), Nippon Yusen K.K. (+4%) і Mitsui O.S.K. Lines (+3,9%), інвестиційно-технологічної SoftBank Group (+4,8%), фармацевтичної Sumitomo Pharma (+4,7%).

Південнокорейський індекс Kospi до 7:19 КВ додав 0,1%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросла на 2,1%, авіаперевізника Korean Air Lines - на 0,2%.

Котирування акцій Posco підскочили на 3,7%. Сталевиробник створить спільне підприємство з китайською Zhongtai Cryogenic Technology, яке побудує завод для випуску високочистого неону, криптону і ксенону. Потужність підприємства запланована в обсязі 130 тис. кубометрів інертних газів на рік, що становитиме понад половину потреб південнокорейських виробників мікросхем.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 додав 0,8% і завершив торги на максимальній позначці за 20 місяців - з квітня 2022 року.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компанії світу BHP і Rio Tinto зросли на 1,1% і 0,5% відповідно, золотодобувної St. Barbara Ltd - на 5%, нафтових Woodside Energy і Santos - на 0,6% і 0,9% відповідно.




Просмотров: 214
Другие новости