Компании

все компании

Китай вивів на орбіту два супутника системи Beidou

26 грудня 2023 року, 16:07
Китайська ракета-носій "Чанчжен-3B" у вівторок успішно вивела на орбіту два супутники для поповнення орбітального угруповання навігаційної системи Beidou, повідомила Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація (CASC).

"Об 11:26 за Пекінським часом (05:26 кв) ракета-носій "Чанчжен-3B" була запущена з космодрому Січан і успішно вивела на намічену орбіту 57-й і 58-й навігаційні супутники Beidou", - йдеться в повідомленні корпорації.

За даними корпорації, виведені на орбіту апарати були розроблені Китайською академією космічних технологій (CAST). Вони виконуватимуть роль резервних супутників для апаратів третього покоління Beidou - їхнє завдання підтримувати стабільну і безперервну роботу системи в разі виходу з ладу інших супутників.

Система Beidou входить до четвірки глобальних супутникових навігаційних систем, яка надає комерційні послуги клієнтам по всьому світу. Її формування почалося 2000 року з виведення на орбіту апаратів першого покоління Beidou-1, які покривали внутрішні потреби Китаю в передаванні коротких повідомлень між користувачами та у високоточному визначенні місця.

Наразі Китай націлений на поповнення угруповання супутниками третього покоління, які зможуть забезпечувати високу точність позиціювання, підтримувати глобальну і регіональну передачу коротких повідомлень і визначати координати цілі.

Апарати третього покоління також планують використовувати для створення глобальної системи оповіщення в разі виникнення катастроф і системи пошуку та порятунку людей по всьому світу.




Просмотров: 171
Другие новости