Компании

все компании

Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки

26 грудня 2023 року, 12:27
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки на торгах у вівторок за низької активності торгів.

Ринки Гонконгу та Австралії закриті у зв'язку з різдвяними святами.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 стабільний під час сесії, за даними на 7:55 кв він додає 0,03%.

Трейдери продовжують оцінювати заяви глави Банку Японії Кадзуо Уеди, сприйняті ринком як сигнал того, що він не має наміру поспішати з посиленням грошово-кредитної політики.

Напередодні Уеда сказав, що ймовірність досягнення цілей щодо інфляції, поставлених японським ЦБ, поступово збільшується. Водночас він наголосив на наявності високої невизначеності щодо прогнозу економічної активності та інфляції як у Японії, так і в інших країнах. За словами Уеди, керівництво Банку Японії має намір дотримуватися зваженої грошово-кредитної політики, намагаючись збалансувати позитивні та негативні ефекти низьких ставок для ринків.

Безробіття в Японії в листопаді залишилося на рівні попереднього місяця - 2,5%, що є мінімумом із січня, повідомило у вівторок міністерство внутрішніх справ і зв'язку країни. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, також не передбачав зміни безробіття порівняно з жовтнем.

Кількість безробітних у країні минулого місяця збільшилася на 40 тис. і становила 1,69 млн осіб. Кількість зайнятих зросла на 560 тис. - до 67,8 млн осіб.

Інший важливий індикатор ринку праці показав, що на 100 шукачів роботи в листопаді припадало 128 відкритих вакансій проти 130 місяцем раніше.

Акції Toyota Motor втрачають у ціні 0,3% на торгах у вівторок. Напередодні бренд Daihatsu, що належить компанії, оголосив, що призупинить виробництво автомобілів. Раніше повідомлялося, що незалежне розслідування виявило масштабні порушення в проведенні краш-тестів автомобілів Daihatsu.

Папери Honda Motor подешевшали на 0,5%, Fast Retailing - на 0,4%, Advantest - подорожчали на 1,5%.

Китайський Shanghai Composite втрачає 0,8% під час торгів, південнокорейський Kospi - додає 0,2%.

Народний банк Китаю (НБК, центробанк країни) напередодні влив у фінансову систему 381 млрд юанів ($53,65 млрд) у рамках семиденних операцій зворотного РЕПО. Процентна ставка за цими операціями становила 1,8% річних.

Крім того, вливання в рамках операцій 14-денного зворотного РЕПО становили 90 млрд юанів, ставка дорівнювала 1,95%.

Центробанк має намір підтримувати достатній рівень ліквідності на ринку напередодні закінчення 2023 року, йдеться в заяві ЦБ.

Акції технологічних компаній є лідерами зниження в Китаї у вівторок. Вартість паперів iSoftStone впала на 5,4%, Kunlun Tech - на 4,7%, 360 Security - на 3%.




Просмотров: 114
Другие новости