Компании

все компании

Україна отримала $1,34 млрд у рамках проєкту Світового банку PEACE

25 грудня 2023 року, 17:06
Україна отримала $1,34 млрд як Шосте додаткове фінансування в рамках проєкту Світового банку (СБ) "Підтримка державних видатків щодо забезпечення сталого державного управління в Україні" (PEACE in Ukraine), повідомило Міністерство фінансів у прес-релізі в понеділок.

Відомство уточнило, що основний обсяг припадає на позику СБ $1,086 млрд, що надійшла через Цільовий фонд із надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії уряду Японії.

Мінфін додав, що Шосте додаткове фінансування проєкту PEACE містить також і грантову складову: $190 млн від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); $50 млн від уряду США; $20 млн від уряду Швейцарії.

"Грошові кошти буде спрямовано на часткову компенсацію видатків держбюджету України, не пов'язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС)", - зазначив Мінфін.

Міністр фінансів Сергій Марченко 19 грудня повідомляв, що з початку цього року Україні вдалося залучити вже понад $39 млрд зовнішнього фінансування порівняно з $32,1 млрд за весь минулий рік, а до кінця року ця сума сягне близько $42,3 млрд.

Україна, зокрема, 20 грудня отримала грант від ЄС EUR150 млн, 21 грудня - EUR1,5 млрд останнього траншу макрофінансової допомоги ЄС цього року, гранту Японії на $52,4 млн у межах проєкту СБ "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE) і позики Японії $900 млн через проєкт СБ "Інвестиції в соціальний захист для підвищення охоплення, сталості та ефективності" (INSPIRE).




Просмотров: 826
Другие новости