Компании

все компании

Держкіно заборонило показ в Україні "Дрібний біс" і "Пофарбоване пташеня"

25 грудня 2023 року, 17:30
Жодна дистриб'юторська компанія 2023 року не зверталася з клопотанням про прокат російських фільмів в Україні, повідомило Державне агентство України з питань кіно (Держкіно).

"Жодна дистриб'юторська компанія не зверталася з клопотанням щодо оформлення державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільмів/телесеріалів виробництва російської федерації, таким чином, не було видано жодного державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування для кінотеатрального права на території України", - йдеться у відповіді Держкіно на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

У зв'язку з цим наголошується, що жоден фільм/телесеріал виробництва РФ не проходив у 2023 році Експертну комісію з питань розповсюдження і демонстрування фільмів.

Водночас, згідно з даними сайту Держкіно, 2023 року було скасовано державну реєстрацію та визнано недійсними держпосвідчення на право розповсюдження і демонстрування двох фільмів за участю російського актора Олексія Кравченка через внесення його до списку осіб, що створюють загрозу державній безпеці. Таким чином, заборонено російський фільм "Дрібний біс" (1995 року), а також чесько-словацько-український фільм "Пофарбоване пташеня" (2019 рік).

Крім того, у Держкіно повідомили, що загалом у 2023 році було видано держпосвідчення на право розповсюдження і демонстрування на 328 фільмів.

Як повідомлялося, 2018 року Держкіно заборонило три російські серіали та надало дозвіл на прокат трьох російських фільмів, 2019 року заборонило п'ять фільмів, з яких два російські, а в одному знімався Володимир Зеленський, 2020 року не заборонило жодного російського фільму, а до демонстрування було допущено один, 2021 року не заборонило трансляцію жодного російського фільму, а до демонстрування допущено три, 2022 року жодна дистриб'юторська компанія не зверталася з клопотанням щодо прокату російських фільмів в Україні.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 174
Другие новости