Компании

все компании

21,8 млрд лампочок прикрасять Німеччину на Різдво і Новий рік

25 грудня 2023 року, 19:16
Під час святкування Різдва і Нового року в Німеччині загалом горітиме близько 21,8 млрд лампочок на ялинкових гірляндах, а також у вітальнях, на фасадах будинків і у дворах.

Це рекордна кількість, зазначає компанія Lichtblick, яка щорічно проводить подібні розрахунки. У 2022 році лампочок було на 1,9 млрд менше.

"Минулого року енергетична криза зіграла значну роль у тому, що багато споживачів проголосували за меншу кількість різдвяних гірлянд. Цього року, схоже, вона мала лише незначний вплив", - вважає менеджер зі зв'язків із громадськістю LichtBlick Ата Мохаджер.

Цього року про використання виключно або переважно світлодіодів заявили 80% німців проти 78% роком раніше.

Незважаючи на широке використання більш економічних світлодіодних технологій, споживання електроенергії збільшиться на 1,3% порівняно з минулим роком. У результаті на святкову ілюмінацію у ФРН цього року піде близько 621,9 млн кВт.год електроенергії. Це відповідає річному споживанню середнього міста, яке налічує близько 195 тис. домогосподарств. Вартість цієї електроенергії становитиме приблизно 286,1 млн євро.

У 2022 році показники становили відповідно 614 млн кВт.год, 205 тис. домогосподарств і 227 млн євро.

В останні три роки інтерес до громадського різдвяного освітлення неухильно знижувався, зокрема, ймовірно, через скасування ярмарків через пандемію COVID-19. Однак цього року 77% респондентів проти 67% у 2022 році заявили про необхідність освітлення місць загального користування на Різдво, оскільки це є важливою частиною свят.

В опитуванні, яке втринадцяте проводив міжнародний інститут вивчення громадської думки YouGov, узяли участь близько 2,03 тис. осіб не молодше 18 років.

Lichtblick є найбільшою у ФРН незалежною компанією у сфері "зеленої" енергетики, кількість клієнтів якої перевищує 1,7 млн.




Просмотров: 184
Другие новости