Компании

все компании

Кількість резидентів "Дія.City" зросла на 24 компанії

23 грудня 2023 року, 11:40
Кількість резидентів "Дія.City" з жовтня 2023 року зросла на 24 - більш ніж до 760 компаній, випливає з повідомлення Міністерства цифрового розвитку (Мінцифри) у "Фейсбуці" в п'ятницю.

"Бізнес продовжує обирати Україну для розвитку. До унікального правового та податкового простору "Дія.City" приєдналося понад 760 резидентів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що серед новачків, які приєдналися до "Дія.City", - Roboneers - український виробник систем ситуаційної обізнаності та наземних роботизованих комплексів. Роботи, які виробляє ця компанія, можуть рухатися за військовими підрозділами на полі бою і нести на собі спорядження. До "Дія.City" приєднався і Nibulon, лідер зернового експорту України.

У Мінцифри додали, що до спеціального правового та податкового режиму долучився IT-підрозділ компанії Nibulon Digital, який наразі працює над е-документообігом та системою ефективного землеробства.

Серед нових резидентів - Itera, одна з найдосвідченіших скандинавських технологічних компаній, що спеціалізується на комунікаціях і надає рішення майже у 20 країнах світу; Melexis R&D - міжнародна високотехнологічна компанія, що виробляє аналого-цифрові мікросхеми для сфери автомобільної електроніки; TAF Drones - міlitary-tech-компанія з виробництва FPV-дронів, акумуляторів та інших технологій для української армії. Як уточнюється, у вересні компанія відвантажила для ЗСУ 6 тис. FPV-дронів, у листопаді - понад 10 тис.

Крім того, резидентами "Дія.City" стали український розробник мобільних застосунків DevLight і харківська компанія, яка розробляє софт CodeIT.

За даними Мінцифри на кінець жовтня, кількість резидентів "Дія.City" сягала 736.

У відомстві нагадують, що серед переваг "Дія.City" - 5%-вий ПДФО, 22%-вий ЄСВ і 1,5%-вий військовий збір від мінімальної зарплати. Крім того, статус резидента "Дія.City" дає перевагу при бронюванні співробітників, знижуючи кількість необхідних критеріїв, яким має відповідати підприємство, до двох із шести.




Просмотров: 152
Другие новости