Компании

все компании

Німеччина поповнить Фонд підтримки енергетики України ще на EUR88,5 млн

22 грудня 2023 року, 11:50
Федеральний уряд Німеччини надає Європейському енергетичному співтовариству для поповнення Фонду підтримки енергетики України ще EUR88,5 млн.

Як наголошується в четвер у спільному релізі Федерального міністерства економіки та захисту клімату і Федерального міністерства закордонних справ, ці відомства виділять відповідно EUR54,3 млн (через KfW) і EUR34,2 млн.

У релізі вказується, що наприкінці минулого року Федеральний уряд уже сплатив EUR129,5 млн до фонду підтримки енергетики. Таким чином, участь Німеччини в ньому зростає до EUR218 млн, внаслідок чого вона залишається його найбільшим донором.

"Українські енергетики можуть використовувати фонд для ремонту зруйнованих підстанцій і електростанцій, щоб продовжувати постачати населення електроенергією і теплом. Іншу частину коштів буде використано для проєктів переходу на "зелену" енергетику, як-от фотоелектричні системи на громадських будівлях, і "зеленої" реконструкції України", - пояснюється в релізі.

Крім того, наголошується, що внески до фонду енергетичної підтримки є частиною зимового пакета федерального уряду для України обсягом понад EUR1,6 млрд, який також охоплює військові внески в протиповітряну оборону, підтримку політики розвитку та гуманітарну допомогу.

Як повідомлялося з посиланням Міністерства енергетики України на середину грудня, загальний обсяг зобов'язань спонсорів до Фонду підтримки енергетики України зріс до EUR390 млн, на мережу Фонду фактично перераховано EUR229 млн від 18 спонсорів державного та приватного секторів із різних держав.

У рамках Фонду було укладено контракти про закупівлю обладнання та необхідних матеріалів для українських енергокомпаній на суму майже EUR114 млн.

Фонд підтримки енергетики України створено при Секретаріаті Енергоспівтовариства навесні 2022 року для акумулювання фінансової підтримки урядів, міжнародних фінансових організацій, а також приватних донорів українському енергетичному сектору.




Просмотров: 125
Другие новости