Компании

все компании

Нідерланди направляють Україні EUR102 млн як перший пакет допомоги

22 грудня 2023 року, 10:42
Уряд Нідерландів виділяє Україні EUR102 млн у рамках першого пакета допомоги на 2024 рік, сума є частиною більш ніж EUR2 млрд, виділених нідерландським кабінетом міністрів на підтримку України наступного року.

"На перші чотири місяці 2024 року кабінет міністрів виділив EUR102 млн, щоб допомогти Україні пережити зиму і підготуватися до весни. 15 грудня під час свого візиту в Україну міністр зовнішньої торгівлі Джеффрі ван Левен оголосив, як буде витрачено цю суму", - ідеться в повідомленні, опублікованому на сайті нідерландського уряду.

Зокрема, вказується, що новий пакет допомоги включає EUR15 млн на гуманітарну допомогу через Гуманітарний фонд України УКГВ ООН (Управління ООН з координації гуманітарних питань), EUR15 млн на розмінування сільськогосподарських угідь і деокупованих територій, €62 млн на підтримку українського уряду у наданні базових послуг, відновленні найважливішої інфраструктури та забезпеченні реформ через Спеціальну програму відновлення України та Молдови (SPUR), що входить до складу Міжнародної асоціації розвитку (IDA) Світового банку.

"Цільова допомога, що залишилася до 2024 року, розділена на EUR2 млрд військової підтримки, EUR295 млн як внесок до Європейського фонду миру (EPF), EUR89 млн на боротьбу з безкарністю та EUR3 млн на невійськову кіберпідтримку", - наголошується в повідомленні.




Просмотров: 126
Другие новости