Компании

все компании

Кібератака зруйнувала близько 40% інфраструктури "Київстару"

22 грудня 2023 року, 17:23
Хакерська атака на найбільший український оператор зв'язку "Київстар" призвела до руйнування приблизно 40% його інфраструктури, що й спричинило масштабний збій у роботі, повідомив президент компанії Олександр Комаров на заході NV "Україна і світ попереду 2024 року" в Києві в четвер.

"У них було дві мети. Одна фундаментальна - зруйнувати інфраструктуру, яку тільки можна, і посіяти такий собі хаос. Руйнування інфраструктури вийшло приблизно на 40%: було дуже сильно зруйновано віртуальний прошарок мережі", - сказав він.

За словами Комарова, унаслідок дій хакерів було стерто Custom user data base, із внутрішніми профілями, які допомагають системі спілкуватися".

Президент "Київстару" зазначив, що відновити бази даних вдалося завдяки піднятим бекапам, які створюються щодня згідно з протоколом.

"На першу годину ночі ми піднімали це все з цих бекапів. Мобілізували тисячу людей на цю операцію відновлення. Насправді це досить унікально. Ми впоралися з цим", - розповів Комаров.

Він підкреслив, що "Київстар" не відмовляється від свого зобов'язання інвестувати $600 млн у відновлення і розвиток телеком-мережі в Україні, однак зазначив, що компанія перебудує систему кіберзахисту.

"Ми будемо повністю змінювати підхід до архітектури кіберзахисту нашої компанії", - заявив Комаров.

Як повідомлялося, після збою вранці 12 грудня, спричиненого масштабною кібератакою, "Київстар" розпочав відновлення послуг голосового зв'язку ввечері 13 грудня. Через добу в окремих регіонах знову запрацював мобільний інтернет від компанії, а про його повне відновлення в країні компанія повідомила ввечері 15 грудня.

Про відновлення основних послуг, включно з смс і мобільним інтернетом у роумінгу, компанія повідомила 20 грудня.




Просмотров: 219
Другие новости