Компании

все компании

Черкаський "Азот" перерахував "Черкасиобленерго" понад 240 млн грн

22 грудня 2023 року, 07:13
ПрАТ "Азот" (Черкаси) з моменту укладення в травні цього року мирової угоди з ПАТ "Черкасиобленерго" сплатило йому 242,85 млн грн у рахунок погашення загальної заборгованості в 1,8 млрд грн, повідомила прес-служба оператора системи розподілу.

"Усі кошти зі спеціальних рахунків спрямовані ДП "Енергоринок" - у рамках погашення боргів, що утворилися у 2015-2016 роках за попереднього керівництва обленерго. Своєю чергою, "Енергоринок" спрямовує ці кошти на погашення боргів, які виникли до 1 липня 2019 року (запровадження нової моделі ринку е/е - ЕР) перед енергогенеруючими компаніями, серед яких і НАЕК "Енергоатом", - зазначив голова правління "Черкасиобленерго" Олег Самчук, якого цитує пресслужба в переданому "Енергореформі" релізі.

Він акцентував увагу на тому, що кошти, які сплачує і надалі сплачуватиме "Азот", посприяють розв'язанню кризи неплатежів у секторі електроенергетики.

Мережевий оператор наголосив, що "Азот" перераховує кошти, як і передбачено графіком, що міститься в затверджених мирових угодах між компаніями.

Як повідомлялося, "Черкасиобленерго" та ПрАТ "Азот" (Черкаси) навесні 2023 року досягли мирової угоди, що передбачає повернення боргу хімпідприємства в сумі 1,8 млрд грн із травня 2023 по квітень 2027 року по 34,3 млн грн. Після покриття боргу перед "Енергоринком" у сумі 602 млн грн і задоволення вимог конкурсних кредиторів, решта коштів піде на модернізацію електромереж регіону.




Просмотров: 208
Другие новости