Компании

все компании

Азіатські фондові індекси зросли, за винятком материкового Китаю

20 грудня 2023 року, 15:10
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону продемонстрували позитивну динаміку в середу, винятком став лише ринок акцій материкового Китаю.

Народний банк Китаю зберіг базову процентну ставку за кредитами (LPR) терміном на один рік на рівні 3,45% річних, що є рекордним мінімумом. Ставка за п'ятирічними кредитами залишилася на позначці 4,2% річних. Річний показник залишається на цьому рівні за підсумками четвертого засідання поспіль, п'ятирічний - шостого.

Аналітики також не очікували зміни, за даними Trading Economics.

Китайський індекс Shanghai Composite за підсумками торгів зменшився на 1%, тоді як гонконгський Hang Seng додав 0,7%.

До числа лідерів підвищення на Гонконгській фондовій біржі увійшли акції оператора казино Sands China, що подорожчали на 4,9%, ритейлера JD.com Inc. - на 3,3%, девелопера Longfor Group - на 2,3%, виробника кольорових і дорогоцінних металів Zijin Mining Group - на 3%.

Ціна паперів Alibaba зросла на 2,7% на новині про те, що головний виконавчий директор Едді У також очолить також підрозділ електронної торгівлі під час чергової перестановки в керівництві китайського інтернет-гіганта в рамках подальшої консолідації бізнесу. Компанія повідомила в середу, що рада директорів затвердила призначення У на посаду головного виконавчого директора Taobao і Tmall Group (підрозділ e-commerce на внутрішньому ринку), рішення набуває чинності негайно.

Крім того, підвищилася вартість інтернет-гіганта Tencent - на 0,8%, розробника ігор Netease Inc. - на 0,4%, телекомунікаційного оператора China Mobile - на 0,2%.

Японський індекс Nikkei 225 піднявся на 1,4%.

Котирування акцій виробника продукції для друку Toppan Inc. підскочили на 8,5%, транспортної компанії Kawasaki Kisen Kaisha і фармацевтичної Sumitomo Pharma - на 5,6%, ритейлера одягу Fast Retailing і біржового оператора Japan Exchange Group - на 3,9%.

Крім цього подорожчали акції представників фінансової сфери, зокрема Mitsubishi UFJ (+0,2%) і Sumitomo Mitsui Financial Group (+0,4%).

Південнокорейський індекс Kospi додав 1,8%.

Ціна паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, зросла на 1,9%, автовиробника Hyundai Motor - на 3,6%, авіаперевізника Korean Air Lines - на 0,6%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 збільшився на 0,65%.

Капіталізація найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP і Rio Tinto підвищилася на 0,4% і 0,1% відповідно.

Крім того, подорожчали папери найбільших банків країни: Commonwealth Bank of Australia - на 0,3%, Westpac Banking - на 1%, ANZ - на 0,7%, Macquarie - на 0,9%.




Просмотров: 201
Другие новости