Компании

все компании

Велика Британія провела першу торгову місію в Україні

19 грудня 2023 року, 07:17
Уряд Великої Британії та британська оборонна промисловість провели першу торгову місію в Україні. Угоди між британськими та українськими компаніями зміцнять стійкість оборонних промислових об'єктів на території України, повідомляє прес-служба уряду Великої Британії.

"Зустрічі в Києві послідували за дискусіями на виставці Defense and Security Equipment International (DSEI) у Лондоні у вересні стосовно потенційного партнерства між британськими та українськими оборонними та охоронними компаніями. Торгова місія, відкрита міністром оборони України Умеровим, зібрала представників урядів Великої Британії та України з ключовими зацікавленими сторонами з британської та української промисловості, щоб обговорити можливості довгострокового співробітництва", - зазначається в повідомленні.

За підсумками зустрічей між оборонними компаніями Великої Британії та урядом України було підписано низку угод. Серед них - трирічний контракт Міністерства оборони України та компанії Babcock на підтримку і технічне обслуговування кораблів протимінної оборони "Черкаси" і "Чернігів" для ВМС України після їх передачі зі складу Королівського флоту Великої Британії. Це слідує за створенням Babcock Ukraine з відкриттям офісу в країні, де спеціальна команда зосередиться на підтримці України та галузевих партнерів.

BAE Systems і AMS Integrated Solutions Ltd підписали угоду, яка дозволить їм пропонувати підтримку спеціалізованих артилерійських систем безпосередньо Збройним силам України в Україні. Згідно з угодою, артилерійські системи, подаровані урядом Великої Британії, можуть ремонтуватися та обслуговуватися в наявних центрах технічного обслуговування AMS в Україні, де працюють українські інженери.

Thales підписала Меморандум про взаєморозуміння з українським підрозділом з виробництва безпілотних авіаційних систем Aerodrone, який об'єднає найкращі розробки української та північноірландської інженерної думки для надання нових можливостей Збройним силам України.

"Україна має можливості, досвід, людей і навички для виробництва високоякісної військової техніки, і вона явно зацікавлена у встановленні партнерських відносин із західними оборонними компаніями для відновлення своєї оборонно-промислової бази та допомоги Україні у війні", - наголошується в повідомленні.

Загалом загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Великою Британією та Україною за чотири квартали до кінця другого кварталу 2023 року становив 1,5 мільярда фунтів стерлінгів.

"Ця успішна торгова місія Великої Британії є ще одним стовпом нашої непохитної підтримки України в її поверненні своєї території. Уряд Великої Британії та промисловість Великої Британії продовжуватимуть працювати пліч-о-пліч із нашими українськими союзниками, використовуючи можливості для співпраці та підтримуючи нашу оборонну промисловість", - заявив міністр оборонних закупівель Великої Британії Джеймс Картлідж за підсумками місії.




Просмотров: 135
Другие новости