Компании

все компании

Нафта стабільна, Brent вище $78 за барель

19 грудня 2023 року, 11:13

Ціни на нафту рухаються слабо і різноспрямовано вранці у вівторок після активного зростання за підсумками попередньої сесії.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:11 кв становила $78,09 за барель, що на $0,14 (0,18%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти зросли в ціні на $1,4 (1,8%), до $77,95 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,12 (0,17%) і становили $72,35 за барель. За підсумками минулої сесії вони подорожчали на $1,04 (1,5%) - до $72,47 за барель.

Зростання цін на нафту спровокували атаки єменських хуситів на судна, що прямують через Червоне море. У результаті найбільші морські перевізники почали перенаправляти свої танкери і контейнеровози за іншими маршрутами, а BP plc призупинила всі перевезення нафти через регіон.

"Ці атаки не є чимось новим, але їхня інтенсивність зросла останніми тижнями, - написав Роберт Фрейзер із Schneider Electric. - У хуситів недостатньо сил для блокади в регіоні, але вони можуть порушити судноплавство і змінити оцінки ризиків".

Крім того, підтримку нафтовому ринку надали підсумки засідання Федеральної резервної системи, що відбулося минулого тижня. Керівники ФРС сигналізували про те, що цикл підйому відсоткових ставок закінчено і спрогнозували зниження ключової ставки на 75 базисних пунктів протягом наступного року.

"Рішення Федрезерву зміцнило надії на м'яку посадку, а макроекономічні статдані виявилися недостатньо поганими, щоб посилити страхи жорсткої посадки", - написали аналітики Sevens Report Research.


теги: Brent, нафта



Просмотров: 174
Другие новости