Компании

все компании

Illumina має намір відокремити Grail у 2024 р

19 грудня 2023 року, 09:01
Американська Illumina Inc. продасть розробника тестів для виявлення раку Grail відповідно до рішення Єврокомісії (ЄК).

"Ми прихильні швидкому відділенню Grail таким чином, щоб технології компанії продовжували приносити користь пацієнтам", - ідеться в прес-релізі Illumina.

Illumina закрила угоду з купівлі Grail 2021 року, у той період, коли європейський регулятор здійснював її поглиблену перевірку, що є порушенням антимонопольних правил ЄС. У вересні 2022 року ЄК ухвалила рішення про заборону угоди, вирішивши, що об'єднання компаній стримуватиме інновації та погіршить споживчий вибір у сегменті тестів для раннього виявлення раку. У жовтні цього року регулятор зажадав від Illumina виділити Grail у самостійну компанію, відновивши ситуацію, що існувала до закриття угоди.

У неділю Illumina повідомила, що проведе виділення Grail за рахунок її продажу третій стороні або угоди на ринку капіталу. Компанія має намір завершити цей процес до кінця другого кварталу 2024 року.

Федеральна торгова комісія (FTC) США також подавала судовий позов, щоб заблокувати угоду. У п'ятницю американський суд визнав, що угода Illumina і Grail порушує антимонопольне законодавство. Суд, однак, відправив справу на додатковий розгляд, вважаючи, що регулятор застосовував неправильні стандарти для внутрішньої оцінки угоди.

У повідомленні Illumina зазначається, що компанія вивчила постанову суду і прийняла рішення не подавати нових апеляцій.

Grail була створена Illumina 2016 року і виділена з неї пізніше в самостійну компанію. У вересні 2020 року Illumina оголосила про намір викупити Grail назад за $8 млрд і закрила угоду в серпні 2021 року.

Illumina є провідним світовим постачальником продуктів і послуг у сфері генетичного тестування. Акції компанії подешевшали на 37% з початку поточного року.

теги: Illumina, Grail



Просмотров: 132
Другие новости