Компании

все компании

Асоціація "Страховий бізнес" визначила завдання на наступний рік

18 грудня 2023 року, 18:03
Включення страхування до максимальної кількості програм післявоєнної відбудови України, розширення сфер застосування механізмів страхування задля зменшення ризиків держави, бізнесу, українських громадян та іноземних інвесторів, є одним з основних завдань Асоціації "Страховий бізнес" (АСБ), затверджених зборами об'єднання.

Як повідомляється у пресрелізі АСБ, серед інших завдань і планів, зокрема: збільшення перехідного періоду набрання чинності всіма положеннями закону "Про страхування" до 2025 року; робота над більш оптимальною для ринку версією закону "Про ОСЦПВ" (насамперед збереження незалежності корпоративного управління та управління фондами Моторного бюро); стратегічна трансформація законодавства з обмеження дискреції НБУ та зрівняння його повноважень з іншими державними регуляторними органами; співробітництво в галузі страхування і перестрахування; співпраця в галузі страхування.

Генеральний директор АСБ В'ячеслав Черняховський, слова якого наведені в пресрелізі, вказав на стан ринку страхування загалом, зокрема й на проблему різкого зменшення кількості страхових компаній, а також зазначив, що саме сегмент компаній, які не належать до жодного об'єднання, зазнав найзначніших втрат.

"Наступного року на ринку або працюватимуть компанії, які визначилися зі своїм членством у професійних об'єднаннях і спільно з колегами обстоюватимуть інтерес бізнесу, або підуть із ринку", - наголосив він.

Згідно з повідомленням, члени об'єднання визнали важливість та ефективність співпраці з Лігою Страхових організацій України, з якою рік тому Асоціація підписала Меморандум про співпрацю.

"Одне з головних завдань для обох наших об'єднань - АСБ і ЛСОУ - це розробка всіх необхідних типових положень, форм тощо. (прогнозно - понад 120 документів), їх узгодження з НБУ, щоб кожна компанія не робила це самостійно, необхідні під час набрання чинності з 1 липня 2024 року закону "Про страхування", - пояснив генеральний директор Асоціації.

Крім того, В'ячеслав Черняховський звернув увагу на розширення співпраці як з українськими бізнес-об'єднаннями (Українська Рада бізнесу, Український союз промисловців і підприємців, Об'єднання учасників фінансового ринку), так і із зарубіжними фаховими Асоціаціями страховиків Латвії, Швеції, Болгарії, Польщі, Великої Британії, що, зокрема, допомогло отримати "з перших рук" інформацію щодо практик розроблення та опрацювання НПА в європейських країнах.

Асоціація продовжує вести активну інформаційну політику, спрямовану на розвиток ринку страхування, підкреслюється в повідомленні, підкреслюється в повідомленні.

"Окремо хочу сказати про модернізацію законодавства. Наразі на фінішній прямій процес перегляду Євродирективи Solvency II, зокрема й у бік ефективного впровадження принципів пропорційності, що має знизити надмірне навантаження на невеликі страхові компанії, про що публічно наголошувала федерація страховиків Європи Insurance Europe. Наша Асоціація під час підготовки закону "Про страхування" відстоювала позицію, що слід дочекатися завершення цього процесу, а потім ухвалювати український закон, який у багатьох аспектах ґрунтується на цій Директиві", - зазначив В'ячеслав Черняховський.

Як повідомлялося, Асоціація "Страховий бізнес" є найбільшим за кількістю учасників професійним об'єднанням ринку. До складу Асоціації входить 28 страхових компаній.




Просмотров: 158
Другие новости