Компании

все компании

"Укрзалізниця" планує залучити провідні українські компанії до ремонтів тепловозів Wabtec Corporation

16 грудня 2023 року, 14:12
АТ "Укрзалізниця" ("УЗ") планує залучити провідні українські компанії до ремонтів магістральних вантажних тепловозів серії ТЕ33АС виробництва Wabtec Corporation для забезпечення компанії необхідним обсягом дефіцитного обладнання та запасних частин.

Як повідомляє прес-служба "УЗ" у п'ятницю, про це йшлося на зустрічі зі спеціалізованими підприємствами-виробниками, присвяченій перспективним можливостям побудови концепції локалізації в Україні ремонтного виробництва лінійного устаткування і вузлів тепловозів ТЕ33АС.

У зустрічі, зокрема, брали участь Полтавський і Миколаївський тепловозоремонтні заводи, Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ), ТОВ "Елтра-Україна", "ОСК-Технолоджі", СНВО "Імпульс", НВП "Хартрон-Експрес ЛТД", "Компресорс Інтернешнл", "Трансбау плюс", "Елпо Україна", "НВП "ПРОК", завод "Екватор".

"Ці тепловози ми почали отримувати з 2018 року. На сьогодні гарантійний термін закінчився, і виникло питання, як в умовах війни ремонтувати локомотиви. Розглядалося багато варіантів, сервісів різних рівнів, і ми виробили єдине логічне рішення - максимально залучити український бізнес до опрацювання всіх технічних деталей і вийти на спільне розуміння подальших дій", - цитує прес-служба члена правління УЗ В'ячеслава Єрьоміна.

Як повідомив в.о. директора департаменту локомотивного господарства "УЗ" Олександр Богданов, виробник тепловозів поставив усі необхідні за контрактами вузли та комплектуючі для техобслуговування локомотивів, але "Укрзалізниця" опрацьовує перспективну можливість локалізації в Україні виробництва необхідного обладнання та запчастин для ремонту.

"У 2024 році ми вже вступаємо в період необхідності ремонту локомотивів, де мають бути замінені окремі вузли, агрегати тощо. Тому ми прагнемо до того, щоб українські виробники вивчили всі технічні питання і підказали нам діапазон можливостей на майбутнє", - констатував він.

Під час зустрічі також було обговорено питання виготовлення українськими компаніями гостродефіцитних запасних частин у рамках імпортозаміщення, які раніше виробляла російська федерація, для магістральних тепловозів серії 2ТЕ116, 2ТЕ10, М62, що курсують залізницями України.

GE Transportation (у 2019 році була об'єднана з Wabtec Corporation - ІФ-У) і КВБЗ у червні 2018 року підписали угоду про 10%-ву локалізацію виробництва 30 локомотивів TE33A серії Evolution, які було отримано "УЗ" у лютому 2019 року.




Просмотров: 204
Другие новости