Компании

все компании

Ф'ючерси на індекси США стабільні й закінчують тиждень зростанням

15 грудня 2023 року, 17:03
Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси слабо змінюються в п'ятницю і завершують тиждень у плюсі.

З початку тижня всі три основні фондові індекси США зросли приблизно на 2% на тлі зростання апетиту до ризикових активів наприкінці року. Цей апетит багато в чому викликаний результатами грудневого засідання Федеральної резервної системи, яка тепер прогнозує зниження ставок у 2024 році.

Керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес попередив, що в якийсь момент учасники ринку почнуть замислюватися, чи не зайшло ралі занадто далеко. Однак у короткостроковій перспективі зростання може продовжитися, оскільки інвестори тримають близько $6 трлн у фондах грошових коштів і можуть почати вкладати їх назад в акції, додав він.

Акції Costco Wholesale зростають на премаркеті на 1,9% після того, як оператор найбільшої в США мережі клубних магазинів-складів повідомив про зростання чистого прибутку і виручки в минулому фінкварталі.

Ціна паперів Darden Restaurants опускається на 1,9%. Оператор мереж ресторанів італійської кухні Olive Garden і стейкхаусів LongHorn у другому кварталі 2024 фінансового року збільшив чистий прибуток на 13,3%, виручку - на 9,7%. Водночас скоригований прибуток у розрахунку на акцію виявився трохи кращим за очікування аналітиків, а виручка трохи недотягнула до прогнозів.

Капіталізація Lennar Corp. знижується на 3,8%, хоча одна з найбільших будівельних компаній США в четвертому кварталі 2023 фінансового року збільшила чистий прибуток і виручку сильніше за прогнози ринку.

Ринкова вартість платіжного сервісу PayPal Holdings зростає на 0,4%. Компанія повідомила, що її колишній гендиректор Ден Шульман покине раду директорів 31 грудня цього року. У серпні він пішов у відставку, а новим CEO став Алекс Крісс.

Акції Boeing Co. дешевшають на 0,3%. Американський аерокосмічний концерн призначив Кріса Реймонда новим главою сервісного підрозділу замість Стефані Поуп, яку раніше було переведено на посаду головного операційного директора і виконавчого віце-президента компанії. Виручка сервісного бізнесу минулого року сягнула $17,6 млрд.

Котирування паперів Stanley Black & Decker піднімаються на 0,5% на новині, що виробник електроінструментів і техніки продає підрозділ з випуску будівельних інструментів шведській Epiroc за $760 млн.

Значення ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 15:43 кв. знизилося на 0,11% і становило 37602 пункти. Котирування ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 опустилося до цього часу на 0,11%, до 4768,75 пункту. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 додав 0,09% і становив 16768 пунктів.




Просмотров: 222
Другие новости