Компании

все компании

Світовий банк виділить Узбекистану кредити на $800 мільйонів

13 грудня 2023 року, 11:36
Світовий банк схвалив виділення Узбекистану 800 млн. доларів на особливих пільгових умовах для реалізації реформ у стратегічних галузях, щоб прискорити перехід до ринкової економіки. Кошти підуть на реформи у сфері енергетики, залізничному секторі, сільському господарстві, соціальному захисті та інших галузях.

За даними СБ, в Узбекистані, незважаючи на значний прогрес, досягнутий у переході до ринкової економіки, є потреба в якнайшвидшому завершенні цього процесу і трансформації нинішньої економічної моделі на більш екологічну і справедливу. Ці заходи допоможуть країні досягти низки цілей у сфері соціально-економічного розвитку та захисту довкілля, йдеться в повідомленні.

Уряд прагне скоротити рівень бідності вдвічі до 2026 року і забезпечити входження країни в групу економік з доходом вище середнього до 2030 року. Для досягнення цих цілей необхідне більш швидке економічне зростання. Його досягнення можливе шляхом зниження держконтролю над економікою і перетворення приватного сектору на основну рушійну силу економічного розвитку, зазначили в банку.

"Уряд твердо відданий програмі реформ, яка дасть змогу перетворити Узбекистан на більш відкриту і конкурентну ринкову економіку. Світовий банк надає підтримку країні в досягненні цієї мети, надаючи необхідні експертні знання, міжнародний досвід і фінансування", - зазначив заступник міністра економіки і фінансів Узбекистану Жасур Каршибаєв.

Детальніше Ви зможете ознайомитися на сайті

По материалам: https://uzbekistan.us7.list-manage.com





Просмотров: 138
Другие новости