Компании

все компании

Фінляндія більш ніж удвічі наростить випуск артснарядів

13 грудня 2023 року, 15:17
Влада Фінляндії збирається більш ніж удвічі збільшити виробництво артилерійських снарядів, повідомляє у вівторок Bloomberg.

"Фінляндія більш ніж удвічі збільшить випуск важких боєприпасів (...), уряд і промислові компанії інвестують 120 млн євро для зростання виробництва артилерійських снарядів, 24 млн євро з цієї суми надійде від оборонного відомства", - інформує агентство.

"Це рішення демонструє прихильність завданню в довготривалій перспективі підтримувати Україну і зміцнювати військову промисловість", - цитує Bloomberg слова міністра оборони Фінляндії Антті Хяккянена.

За його словами, Фінляндія, яка має більше артилерії порівняно з країнами Західної Європи, також стане одним із найбільших виробників артилерійських снарядів у Європі.

Фінляндія за останні роки приділяла багато уваги зміцненню оборонного потенціалу. Вона замовила 64 винищувачі-бомбардувальники F-35 на заміну застарілим F-18, перебуває в процесі отримання систем протиракетної оборони "Праща Давида" виробництва Ізраїлю та США, будує чотири корвети для захисту прибережних вод.

Раніше цього року Фінляндія вступила до НАТО.

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 145
Другие новости