Компании

все компании

Новий механізм страхування морських перевезень знизить вартість зерна на 100-140 грн за тонну

12 грудня 2023 року, 12:40
Перші проєкти щодо механізму здешевлення страхування морських перевезень у територіальних водах України вже реалізуються спільно зі страховим ринком, що сприяє безпеці морських перевезень та збільшенню обсягів українського експорту.

Таку інформацію було озвучено під час відеоспілкування першої віцепрем'єр-міністерки України - міністерки економіки Юлії Свириденко зі старшим партнером найбільшої у світі консалтингової компанії з питань управління ризиками Marsh McLennan Кріспіном Еллісоном.

"Страхування суден - один із найскладніших проєктів, у якому задіяні десятки зацікавлених учасників. Це ясно демонструє, що міжнародний страховий ринок готовий працювати в Україні. Наші подальші спільні кроки будуть спрямовані на розширення впровадження подібних страхових інструментів для інших видів експорту", - наголосила Свириденко, яку цитують на сайті міністерства.

Як повідомлялося, новий механізм страхування морських перевезень у територіальних водах України дасть змогу здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5 відсоткових пункти від вартості страхового тарифу, що дасть зернотрейдерам змогу заощадити приблизно 100-140 грн на одній тонні вантажу, а загалом сільськогосподарським товаровиробникам це додатково принесе до 4 млрд грн. Ці кошти будуть спрямовані аграріям як за допомогою збільшення ціни придбання, так і на додаткові закупівлі.

"Реалізація механізму страхування морських перевезень дасть змогу забезпечити безпеку судноплавства, сприятиме стабільності морських перевезень, а також забезпечить сталий експорт української продукції через порти країни", - зазначають у Мінекономіки.




Просмотров: 168
Другие новости