Компании

все компании

Нафта дорожчає, Brent біля $76,5 за барель

12 грудня 2023 року, 10:54
Ціни на нафту продовжують помірно зростати вранці у вівторок, відновлюючись після зниження протягом останніх семи тижнів.

Ціна лютневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:07 кв становить $76,54 за барель, що на $0,51 (0,67%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти підвищилися в ціні на 19 центів, до $76,03 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу зросли на $0,54 (0,76%) і становили $71,86 за барель. За підсумками минулої сесії вони подорожчали на 9 центів - до $71,32 за барель.

До цього обидві марки завершували в мінусі сім тижнів поспіль, чого не спостерігалося з 2018 року.

Напередодні нафта подорожчала "через короткострокову перепроданість на ринку ф'ючерсів" після того, як котирування WTI протестували ключовий рівень опору, сказав редактор Sevens Report Research Тайлер Річі. Підтримку ринку також надало поліпшення настроїв інвесторів і попит на ризикові активи, додав він.

Водночас негативним фактором стали дані про те, що споживчі ціни в Китаї в листопаді впали на 0,5% у річному вираженні, максимальними темпами за три роки. Дефляцію в КНР зафіксовано за підсумками другого місяця поспіль, що свідчить про ослаблення попиту на сировину для промислового сектора, зазначає Market Watch.

"Ми бачимо, що в Китаї зростання послаблюється, Європа перебуває в рецесії або на межі рецесії, і економіка США теж сповільнилася, хоча й не настільки істотно, як інші, - сказав аналітик JonesTrading Майк О'Рурк. - Ось чому ціна WTI залишається близько $70 за барель".

По материалам: MarketWatch


теги: Brent, нафта



Просмотров: 162
Другие новости