Компании

все компании

Метінвест може збільшити виробництво мінних тралів для танків для розмінування територій

12 грудня 2023 року, 16:41
Гірничо-металургійна група "Метінвест" у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий фронт" Ріната Ахметова розглядає можливість збільшення виробництва мінних тралів для танків для розмінування територій.

"Потреба ЗСУ - 100 тралів на місяць", - заявив операційний директор групи "Метінвест" Олександр Мироненко в інтерв'ю корпоративному сайту.

За його словами, фахівці групи тісно спілкуються з військовими з початку війни і постійно намагаються оперативно реагувати на їхні потреби. І коли почалася підготовка до контрнаступу, виникло розуміння про масштаби мінування ворогом нашої території. Це багатокілометрові поля, заміновані переважно протитанковими мінами ТМ-62. Для їх проходження потрібні інші засоби безпосередньо на техніці.

Один із таких зразків, найпоширеніших і в Радянському Союзі, який найбільше підходить до танків радянського зразка Т-64 і Т-72, які використовуються українською армією, - це аналог мінного трала КМТ-7. Його виробництво було припинено, деякий час цей трал не виробляли.

"Коли почалися наступальні дії, військові звернулися до нас із проханням подивитися на трофейні зразки, зняті з підбитих російських танків... Ми зробили креслення і розробили тестові зразки цих тралів. Потім почали випробування разом із військовими, щоб переконатися, що конструкція надійна і витримає кількість підривів, необхідних за нормативною документацією", - пояснює топ-менеджер.

За його словами, зараз трали використовуються на багатьох напрямках. Військам передано 8 од., ще два очікують, поки їх заберуть військові, п'ять - у процесі виробництва.

Трали використовуються в основному на Запорізькому і Донецькому напрямках. При цьому "Метінвест" обслуговує трали: якщо вони отримують пошкодження, забирає, ремонтує, встановлюємо нові катки.

"Також зараз разом із кількома бригадами розглядаємо можливість ремонту старих радянських зразків, бо вони теж виходять з ладу і пошкоджуються. Існує дефіцит саме протимінних котків, які підриваються. Ми налагодили серійне виробництво, тому що це, так би мовити, витратний матеріал. І разом із тралом ми передаємо ще кілька комплектів цих котків, щоб можна було дуже швидко в польових умовах виконати ремонт і продовжувати", - зазначив топ-менеджер.

За його словами, без розширення виробництва виготовляється п'ять тралів на місяць. Можливості збільшити потужності є, але не вистачає людей. Недостатньо фахівців, які можуть сприяти збільшенню обсягів виробництва, наприклад, до 10, 15, 20 мінних тралів.

"Ми зараз працюємо з Міноборони, щоб створити сприятливі умови і мати можливість набирати більше персоналу і збільшувати обсяг виробництва. Загалом потреба, про яку говорять військові, - це понад 100 тралів на місяць. Це та потреба, яку потрібно задовольняти", - наголосив Мироненко.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 223
Другие новости