Компании

все компании

Виборці у США вважают що Вашингтон витрачає занадто багато на Україну - опитування

11 грудня 2023 року, 14:28
Близько половини зареєстрованих у США виборців дотримуються думки про те, що Вашингтон виділяє занадто багато допомоги Києву, свідчать результати опитування видання The Financial Times.

Згідно з його даними, 48% респондентів вважають, що США витрачають "занадто багато" на військову і фінансову підтримку України. Тим часом 27% респондентів оцінили обсяг допомоги як "правильний", 11% - "недостатній". Решта 14% вагалися з відповіддю.

При цьому, серед прихильників республіканців показник тих, хто вважає допомогу занадто великою, значно вищий, ніж серед тих, хто підтримує Демократичну партію США. На думку 65% прихильників Республіканської партії, США витрачають "занадто багато". Серед демократів такої думки дотримуються 32%.

Виборців також попросили висловити думку щодо питання допомоги США Ізраїлю. Так, 40% респондентів відповіли, що Вашингтон виділяє "дуже багато" допомоги, 30% вважають, що це "правильний" обсяг, а 13% - що її обсягів недостатньо, і решта 17% не дали свою оцінку.

Опитування проводили 5-6 грудня. У ньому взяли участь близько 1 тис. зареєстрованих американських виборців.

У жовтні президент США Джо Байден направив до конгресу запит на надання фінансової допомоги Україні в розмірі $61,4 млрд терміном на рік, а також $14,3 млрд на посилення оборони Ізраїлю. Крім цього, Байден запросив $13,6 млрд на охорону кордону США і Мексики, $7,4 млрд на інші пріоритети у сфері національної безпеки. Загалом президент США запросив у Конгресу схвалення на додаткове фінансування в розмірі $106,7 млрд.

Республіканці наполегливо вимагають посилити контроль за міграцією на південному кордоні США і наполягають на внесенні змін до міграційного законодавства, зокрема, домагаються підвищення вимог до шукачів притулку в США, пов'язуючи виконання цих вимог із допомогою Києву. Восени конгрес двічі ухвалював законопроєкти про витрати, які не включали допомогу Україні.

По материалам: The Financial Times





Просмотров: 145
Другие новости