Компании

все компании

Україна і Словаччина обговорили можливість поставок нафти через термінал в Одесі

11 грудня 2023 року, 16:29
Перша віцепрем'єрка - міністерка економіки України Юлія Свириденко та віцепрем'єрка з відновлення, стійкості та використання єврофондів Словаччини Петер Кмец (Peter Kmec) обговорили можливість поставок нафти через трубопровід Одеса-Броди.

"Ми обговорили ситуацію на прикордонних переходах, двосторонню торгівлю, промислове співробітництво, енергетику. Ми натхнені реалізованим проєктом із постачання нафти через Україну в Словаччину через портовий термінал і трубопровід з Одеси", - написала Свириденко у "Твітер" (X).

За її словами, Україна також зацікавлена в наданні Словаччині послуг зі зберігання природного газу у своїх підземних сховищах (ПСГ).

У рамках візиту української делегації гендиректор "Укртранснафти" Володимир Цепенда зустрівся з представником оператора словацької ділянки нафтопроводу "Дружба" - головою ради директорів Transpetrol Мартіном Ружинським.

Згідно з повідомленням українського оператора, сторони підбили підсумки співпраці у 2023 році та обговорили плани щодо організації транспортної роботи на наступний рік.

"Підсумки року свідчать про злагоджену взаємодію з нашими європейськими партнерами. Ми хочемо утримати цей результат і далі, тому обговорили всі питання щодо транспортування нафти у 2024 році, зокрема, режими перекачування нафтопроводом "Дружба", - наводяться в повідомленні слова Цепенди.




Просмотров: 141
Другие новости